Амбасадата на Руската Федерација во нашата земја упати честитка по повод одбележувањето на 150-годишнината од раѓањето на Гоце Делчев

Сподели го ова:
Амбасадата на Руската Федерација во Македонија упати искрена честитка по повод одбележувањето на 150-годишнината од раѓањето на Гоце Делчев-најголемиот македонски револуционер. Честитката која што е објавена на фесбук профилот на Руската амбасада, Ви ја пренесуваме во целост: “Денеска се навршуваат 150 години од раѓањето на Гоце Делчев, народен херој кој стана симбол на ослободителната борба во Македонија. Им ја честитаме оваа значајна годишнина на сите кои ги споделуваат неговите идеали!” -се наведува во честитката од Амбасадата на Руската Федерација.Сподели го ова:

Слични објави