А НИЕ КОГА?? Во ЕУ без визи ќе патуваат граѓаните на Косово од 01.01.2024

Сподели го ова:Како што соопшти германската амбасада во Приштина, веќе од 01.01.2024 лицата кои имаат косовски пасоши ќе можат да патуваат во Шенген зоната без визи за краткотраен престој, Меѓутоа, битно е да се нагласи дека безвизниот режим нема да важи за Шпанија, затоа што оваа земја не ги признава косовските пасоши.

Безвизниот режим ќе биде овозможен за краток престој – и тоа главно туристички заради:

– посета на пријатели или семејство,

-присуство на културни или спортски настани,

-деловни состаноци, за лекување,

-краткорочни образовни програми како што се конференции, семинари, работилници, летни школи и слични активности.Сподели го ова:

Слични објави