Почина 5 годишно дете од Ковид 19

Сподели го ова:


Почина пет годишно дете од Албанија како последица од компликации со Ковид-19. Ова детенце е најмлада жртва од Ковид 19 во Албанија. Врз основа на информациите од Албанија, детето осум дена било на болнички третман во болницата во Саранда, а потоа било транспортирано во болницата во Тирана. Како резултат на влошената здравствена состојба, детето потоа се транспортира во Турција во една од тамошните болници, меѓутоа пет годишното дете починува таму неможејќи да се избори со овој опасен вирус. Ова дете имало 54 килограми. Од почетокот на пандемијата па се до денес во Албанија, Ковид 19 е дијагностициран кај над 800 деца.

Сподели го ова:

Слични објави