|

Во нашата земја најверојатно нема да дојде бугарскиот премиер кој требаше да пристигне на 18 Јануари

Сподели го ова:
Во нашата земја најверојатно нема да дојде бугарскиот премиер кој требаше да пристигне на 18 Јануари. Имено, бугарскиот претседател и бугарскиот премиер од денеска се наоѓаат во самоизолација бидејќи двајцата имале контакт со лице позитивно на ковид-19 на средба на која се зборувало за ветото во однос на Македонија. Ова се случува една недела пред планираната посета на премиерот Петков на Македонија. Во Владата на Македонија не е пристигнато до овој момент никакво евентуално одложување на најавената средба. Согласно наредбата на министерството за здравство од октомври 2020, лицата треба да останат во изолација десет дена.Сподели го ова:

Слични објави