Во Прилеп има 243 активни случаеви од Ковид 19-БРОЈКА ШТО НЕ Е ЗА ПОТЦЕНУВАЊЕ И БРОЈКА ШТО ЗАПЛАШУВА

Сподели го ова:


Во Прилеп има 243 активни случаеви од Ковид 19-БРОЈКА ШТО НЕ Е ЗА ПОТЦЕНУВАЊЕ И БРОЈКА ШТО ЗАПЛАШУВА. И понатаму министерството за здравство повикува на вакцинација, а моментално вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата, а во тек е и теренска вакцинација. Вкупно се аплицирани 1.589.004 дози вакцини, а ревакцинирани се 771.165 граѓани, трета доза вкупно примиле 15.851 граѓани. Според последните податоци за само еден ден вкупно се вакцинирале 7.739 граѓани од нашата земја. Според податоците 57% од полнолетното население е вакцинирано со една доза вакцина, 46% од полнолетното население е вакцинирано со две дози вакцини и 38% од вкупното население има примено една доза вакцина.

Сподели го ова:

Слични објави