После вчерашната претпремиера, денеска сабота-19.03.2022 година со почеток во 19:30 часот во театарот „Војдан Чернодрински“ премиера на претставата „Декамерон“

Сподели го ова:
Можно е да е слика од 9 луѓе, луѓе што стојат и внатре

После вчерашната успешна претпремиера, денеска сабота-19.03.2022 година со почеток во 19:30 часот во театарот „Војдан Чернодрински“ премиера на претставата „Декамерон“ која е работена според Бокачо, во режија на Мартин Кочовски.Претставата „Декамерон“ стои на хуманистичката платформа на Џовани Бокачо и зборува за човековата волја за живот, радоста од „сега и тука“, за нашата кревкост, но и за силата на човечкиот дух низ ефемерноста на среќата и поуките на трагичноста.

Можно е да е слика од 9 луѓе, луѓе кои свират на музички инструменти, луѓе што стојат и внатре

Режија: Мартин Кочовски

Драматизација: Лидија Митоска-Ѓорѓиевска

Сценографија: Филип Јовановски

Костимографија: Јулијана Војкова-Најман

Музика: Оркестарот на Театар „Војдан Чернодрински“ под водство на Пеце Трајковски-Брада

Вокал и музички соработник: Ана Митоска

Играат:Александар СТЕПАНУЛЕСКИ

Наташа АЧАНСКИ

Здравко СТОЈМИРОВ

Илија ВОЛЧЕСКИ

Димитар ЃОРЃИЕВСКИСподели го ова:

Слични објави