ДЕНЕСКА ВО ПРИЛЕП-УНГАРСКИ КУЛТУРЕН МОЗАИК

Сподели го ова:
Денес, четврток 09.12.2021 во Фоајето на НУЦК „Марко Цепенков“ – Прилеп, посетителите ќе можат да се запознаат со изложба од 20 дела од Унгарците кои живеат во Македонија, како и со настап на музичари. Манифестацијата е дел од активностите на Унгарското Здружение во Македонија Теледом и Амбасадата на Унгарија, со кои Центарот има долгогодишна соработка.
Воедно ќе има и промоција на унгарски национални десерти. Проектот е поддржан од Агенцијата за остварувања на правата на заедниците во Македонија.Сподели го ова:

Слични објави