ЖАЛОСНО ЗА ДЕТЕТО: Поминаа повеќе од 10 месеци, а од Петар Џобески “ни трага – ни глас”

Сподели го ова:Пријавата за исчезнато дете од прилепско Мариово минатата година на 25 декември, веднаш ги вознемири прилепските граѓани, како и цела Македонија. Слаткото златокосо момче Петар Џобески тогаш исчезна на своја 10-годишна возраст, а веднаш потрага по него започнаа селаните и локалните ловџии. Меѓутоа и после повеќе од 10 месеци, од Петар Џобески нема “ни трага – ни глас”

Петар е дете со посебни потреби. Тешко комуницира со други останати луѓе. Висок е околу 140 сантиметри, проценета тежина е околу 35 килограми, има плава коса и црни очи.Сподели го ова:

Слични објави