ЗА УСПЕШЕН ПОЧЕТОК НА УЧЕБНАТА ГОДИНА: Денеска, голем број на ученици ги “преплавија” прилепските православни храмови

Сподели го ова:„Оставете ги децата да доаѓаат кај Мене… зашто на таквите е Царството Божјо“ (Марко, 10, 14). Денес пред почетокот на учебната година, во парохиските цркви во Прилеп се одржа литургија каде се се благословуваа првачињата и повозрасните ученици, и свечено-преку молитва се повикуваше Светиот Дух за благословен почеток на новата учебна година.

Како секоја година, така и оваа, пред почетокот на учебната година, во парохиските цркви се благословуваа првачињата и повозрасните ученици, и свечено се повикува Светиот Дух за благословен почеток на новата учебна година.Сподели го ова:

Слични објави