За детство без мана, за секое прваче бесплатен оброк со здрава храна!

Сподели го ова:
Бесплатен оброк за сите првачиња, по прв пат во општина Прилеп! Општина Прилеп за оваа 2023/2024 учебна година, обезбеди бесплатен оброк за секое прваче.

Сите 664 првачиња од основните училишта од општина Прилеп оваа учебна година ќе добиваат бесплатен оброк составен од здрава храна.

Целта е финансиски да им олесниме на родителите, кои за прв пат ги запишуваат своите деца во училиште, но и правилна и навремена исхрана за развој на децата. Нашите ученици заслужуваат квалитетно образование, но и добри услови за работа за што се залагаме сите ние, и локалната самоуправа и раководителите на образовните институции, за да создадеме можности за подобра иднина на нашите деца – истакнуваат од Општина Прилеп.Сподели го ова:

Слични објави