Mанастирот св.Илија Писокал во с. Кален по повод Илинден, ги кани сите православни верници на вечерна и утринска литургија

Сподели го ова:По повод големиот државен и христијански празник Илинден, во манастирот св.Илија Писокал во с. Кален ќе се празнува “на големо”. По повод празникот, на први и втори август ќе има масовен собир и свечена литургија.

Вечерната литургија започнува во 18:00 часот, додека утринската литургија на 02.08.2023 ќе започне во 07:00 часот. Врз основа на известувањето од манастирот и двата денови ќе се прославува со жива музика. Вечерта на 01.08.2023 година настапуваат Екста бенд од Битола и Мирослав Мирчески, меѓутоа следниот ден на Илинден со почеток од 10-30 часот присутните ќе ги забавува Благоја Грујоски.

За многу години и на помош св. Илија – ИЛИНДЕН!Сподели го ова:

Слични објави