Тунески: Пред точно 31 година токму во оваа сала е оформен најмоќниот политички подмладок-УМС на ВМРО-ДПМНЕ

Сподели го ова:


Ако ВМРО-ДПМНЕ е историскиот сопатник на Македонија, Унијата на млади сили е енергијата која го движи ВМРО-ДПМНЕ. И таа енергија е неуморната сила која носи промени, расадникот од кој доаѓаат идеите, од кој следат генерациите кои создаваат движење и прогрес. На денешниот 31 роденден на УМС кој што официјално беше прославен вечерва во Прилеп, присутните ги поздрави и Претседателот на УМС-Прилеп Христијан Тунески, кој што нагласи дека “пред точно 31 година токму во оваа сала е оформен најмоќниот политички подмладок-УМС на ВМРО-ДПМНЕ”-истакна Тунески.

Сподели го ова:

Слични објави