ВИДЕО – ЌЕ ВЕ НАЕЖИ: Маестрална изведба во Кавадарци на песните “Ми заплакало селото Ваташа” и “Цветови” – овој пат од срцето на Македонија

Сподели го ова:Во чест на 12-те Ваташки младинци, веќе се изработени 12 бисти и Спомен соба која ќе биде свечено отворена денеска, кога се навршуваат 80 години, од смртта на 12-те младинци. Врз основа на ова, вчера во Кавадараци во преполната сала во Домот на културата, Андријана Јанеска и Игор Џамбазов изведоа маестрална изведба во Кавадарци на песните “Ми заплакало селото Ваташа” и “Цветови” – овој пат од срцето на Македонија, во чест на 12 – те ваташки младинци, како и во пресрет на денешниот јубилеј.

Имено, по повод 16 јуни местото на кое свирепо се стрелани дванаесетте млади животи, денеска ќе има пригодна културна програма за достојно одбележување и оддавање почит за нивната храброст и непокорност.Сподели го ова:

Слични објави