Утре пристигнува пролетта во 16 часот и 33 минути

Сподели го ова:


Утре пристигнува пролетта во 16 часот и 33 минути, додека пак во исто време започнува есента во јужната земјина полутопка. Пролетта ќе трае цели 92 дена, 17 часа и 54 минути, и ќе заврши заклучно со 21 јуни 2022 година во 11 часот и 13 минути. Утре е првиот пролетен ден, иако првиот предгласник на пролетта “кокичето” веќе одамна е излезено во прилепските дворови за да сведочи за убавото пријатно време кое допрва доаѓа. Првиот пролетен ден ќе трае цели 12 часа и 5 минути. Добредојде пролет, се надеваме дека ќе создадеш убави пријатни пролетни спомени…

Сподели го ова:

Слични објави