ВМРО-ДПМНЕ: Кој дал наредба автобусите на Беса транс да поминуваат граница над 100 пати без дозвола? И кој ќарувал од нелегалниот бизнис кој однесе 44 животи?

Сподели го ова:


Кој дал наредба автобусите на Беса транс да поминуваат граница над 100 пати без дозвола? И кој ќарувал од нелегалниот бизнис кој однесе 44 животи-прашуваат од ВМРО-ДПМНЕ. Имено, еве што се вели во нивното денешно соопштение упатено до јавноста: “Оставки и Спасовски и Бочварски, Беса транс возеле без дозволи, минувале граници и контроли, системот работел за мафијата.Скоро 140 пати автобусот на Беса транс минувал граница и возел без дозвола. Тој поминувал полициски контроли, царински контроли и инспекциски контроли и сите тие свесно ги пропуштале без целосна документација.Бочварски и Спасовски не можеле да не знаат дека оваа фирма вози цела година и повеќе без лиценци, и е толерирана од сите државни служби истовремено.Заштита од овој вид не може да пружи ниту еден индивидуалец во институција.Кој дал наредба автобусите на Беса транс да поминуваат граница над 100 пати без дозвола? Кој ќарувал од нелегалниот бизнис на Беса транс кој однесе 44 животи?Спасовски и Бочварски не можеле да не знаат, тие имале должност да знаат. Затоа и двајцата мора да си поднесат оставки.Само со оставки на Спасовски и Бочварски ќе се ослободат институциите и ќе може да се утврди кој и зошто ја толерирал Беса транс, и дали тој некој е во врвот на власта?” -е напишано во денешно соопштение на ВМРО-ДПМНЕ кое е упатено до јавноста.Сподели го ова:

Слични објави