Учениците од ООУ Климент Охридски од Прилеп постигнаа одлични резултати на денешниот општински натпревар по англиски јазик во организација на ЕЛТАМ

Сподели го ова:

На денешниот општински натпревар по англиски јазик во организација на ЕЛТАМ, учениците од ООУ Климент Охридски од Прилеп постигнаа одлични резултати, и сите се пласираа на регионалниот натпревар. Во оваа категорија на ученици се вбројуваат:

Петто одделение:

🥇Деа Оропан – ПРВО место,

🥈Анастасија Јагуриноска – ВТОРО место

Шесто одделение:

🥇Мила Живковиќ – ПРВО место,

🥈Миа Аџиоска – ВТОРО место

Седмо одделение:

🥇Вања Ѓорѓиоски – ПРВО место,

🥇Марко Кузевски – ПРВО место,

Осмо одделение:

🥈Елена Петреска – ВТОРО место,

🥈Матеа Ацевска- ВТОРО место

Деветто одделение:

🥈Фросина Божиноска – ВТОРО место,

🥉Давид Конески – ТРЕТО место.

Честитки до сите ученици и нивните ментори.Сподели го ова:

Слични објави