|

Светскиот медал конечно е во рацете на Македон Димитровски

Сподели го ова:

Македонскиот генијалец Македон Димтровски (8) се фотографира со освоениот сребрен медал, кој го освои на годинешниот натпревар „Математика без граници“. Имено, овие слики денеска на социјалните мрежи ги објави таткото на Македон – Владимир Димитровски.

Како што објавивме минатиот месец, натпреварот „Математика без граници“ се одржа на 13-ти февруари каде учествуваа 4.142 учесници од вкупно 23 земји.

Како и да е, сега светскиот сребрен медал конечно е во рацете на Македон Димитровски.

Браво јунаку!Сподели го ова:

Слични објави