Денеска во Стара црква, прилепчани присуствуваа на светата архиерејска литургија за Тодорова сабота

Сподели го ова:

Христовиот народ, денеска му оддава благодарност на свети Теодор, и со радост оваа сабота се слави во негов спомен. На денешната света архиерејска литургија за Тодорова сабота, во прилепскиот црковен храм св. Благовештение имаше голем број на верници.

На здравје и спасение на верниот народ кој се причести со телото и крвта на нашиот Спасител, Господ Исус Христос. За многу години.Сподели го ова:

Слични објави