“STANICA.MK” ИСТРАЖУВА: Во државава нема масло за јадење, а некој купува оддеднаш и по 100-тина шишиња?

Сподели го ова:Во државава нема масло за јадење, а некој купува оддеднаш и по 100-тина шишиња? Овие слики кои ги споделуваат граѓаните на социјалните мрежи создадоа голем револт во ова наше македонско општетсво, каде што секој граѓанин има основно право за да ги задоволи неговите основни потреби за храна. Врз основа на ова, се поставува прашањето дали системот е изигран и дали мерките кои што ги донесе власта за заштита на граѓаните од ценовни шокови се доволно ефикасни?? Главната цел на едно општетсво е граѓаните непречено и редовно да можат да ги задоволуваат своите потреби и да можат да ги купат основните прехранбени производи, во време на криза.Сподели го ова:

Слични објави