СЕ СОГЛАСУВАТЕ ЛИ? Како што вчера имаше реки од народ во Варош, така не било во последните 10 години

Сподели го ова:Вчера, на првиот петок после Велигден, Голем или Источен Петок како што го нарекуваме, традиционално прилепчани го посетија манастирот „Свети Архангел Михаил“ во нашата најстара прилепска населба Варош.

Нашите прилепски сограѓани едногласни во констатацијата дека – како што вчера имаше реки од народ во Варош, така не било во последните 10 години. Во текот на вчерашниот ден, портите беа ширум отворени за голем број гости, посетители и верници.Сподели го ова:

Слични објави