РАСПОРЕД НА БОГОСЛУЖБИТЕ ЗА ВРЕМЕ НА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

Сподели го ова:РАСПОРЕД НА БОГОСЛУЖБИТЕ ЗА ВРЕМЕ НА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ (2023г) ВО ХРАМОТ

„СВ.ПРЕП.МЧЦА. ПАРАСКЕВА (ПЕТКА) РИМЈАНКА“ – ТОЧИЛА

13 април – ВЕЛИКИ ЧЕТВРТОК

07:00 ч. – Часови, Изобразителна, Вечерна со Василиева Литургија, маслосвет;

18:00 ч. – Утрена со 12 Страдални Евангелија, Распетие Христово;

14 април – ВЕЛИКИ ПЕТОК

07:00 ч. – Царски Часови, Погребение Христово и полагање на светата Плаштаница

18:00 ч. – Утрена со Статии, Оплакување на Христа и литија со Плаштаницата;

15 април – ВЕЛИКА САБОТА

07:30 ч. – Вечерна со Василиева Литургија;

23:30 ч. – Воскресен канон: Волноју морскоју;

16 април – НЕДЕЛА – ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО – (ВЕЛИГДЕН)

00:00 ч. – ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

00:30 ч. – Утрена со Златоустова Литургија;

9:00 ч – ВТОРА БОЖЕСТВЕНА ЛИТУРГИЈА

17 април – 2 ДЕН ВЕЛИГДЕН – СВЕТОЛ ПОНЕДЕЛНИК

07:30 ч. – Утрена со Златоустова Литургија;

18 април – ТРЕТ ДЕН ВЕЛИГДЕН – СВЕТОЛ ВТОРНИК

07:30 ч. – Утрена со Златоустова Литургија;Сподели го ова:

Слични објави