Прилепските црковни храмови со “инфо” до граѓаните за престојната Митровденска Задушница

Сподели го ова:Се известуваат сите благочестиви христијани, кои сакаат да се помолат за своите блиски упокоени во Христа во деновите на претстојната МИТРОВДЕНСКА ЗАДУШНИЦА, помените ќе се прават во посочените временски термини:

Во црквата СВЕТО БЛАГОВЕШТЕНИЕ (СТАРА ЦРКВА) блудци ќе се пејат од 7.30 до 9.30 часот и од 15.30 до 17.00 часот, двата дена.

Во храмотвите Св. Кирил и Методиј (ПАРАКЛИС) и Света Петка Точила:

Утрена со Заупокоена литургија, петок и сабота од 07 часот.
Вечерна богослужба, петок и сабота од 16 часот.

ПОМЕНИТЕ ЌЕ СЕ ПРАВАТ ПО ЗАВРШУВАЊЕТО НА БОГОСЛУЖБИТЕ!Сподели го ова:

Слични објави