Комисијата препорaчува укинување на сертификатите кои се задолжителни за влез во моловите, односно онаму каде што не е задолжително носењето маски

Сподели го ова:На состанокот на Комисијата кој што се одржа вчера се препорача укинување на сертификатите кои што се задолжителни за влез во моловите, односно онаму каде што не е задолжително носењето на заштитни маски.

– Донесовме еден заклучок, а тоа е да се препорача укинување на сертификатите задолжителни за присуство на моловите, односно каде не е задолжително носење маски. Ова е еден чекор во насока на олеснување на рестрикциите, но секако за следниот развој ќе бидеме многу внимателни, бидејќи не сакаме со нагло отфрлање на сите мерки да постигнеме неочекувани резултати, рече Петличковски.Сподели го ова:

Слични објави