“Прилепски Параклис” претесен за да ги собере христијанските православни верници

Сподели го ова:Денеска, на првиот ден од Божик, прилепскиот црковен храм “св.Кирил и Методиј” беше претесен за да ги собери православните верници.

И како повика Исус едно дете, го постави меѓу нив и им рече: ‘Вистина ви велам, ако не се повратите и не бидете како деца, нема да влезете во царството небесно: кој, пак, ќе се смири како ова дете, тој е поголем во царството небесно’“ (Матеј 18,2-4). Рождество Христово во храмот Св Кирил и Методиј Параклис, исполнет со прекрасни детски насмевки задоволни после примањето на СВЕТАТА ПРИЧЕСТ, ДЕТСКАТА БИБЛИЈА И БОЖИКНОТО ПАКЕТЧЕ. ХРИСТОС СЕ РОДИ. НАВИСТИНА СЕ РОДИ – се истакнува на официјалната Facebook страна на прилепскиот црковен храм “св.Кирил и Методиј”.Сподели го ова:

Слични објави