ПРИЛЕПСКА ГОРДОСТ: Софија Златареска го освои првото место на меѓународниот натпревар Hippo!!!

Сподели го ова:Во рамките на Меѓународниот натпревар Hippo 2023, оваа година за прв пат имаше натпревар за есеи во сите возрасни категории. Софија Златареска од V-1 одделение при ООУ Климент Охридски од Прилеп, под менторство на наставничката Зорица Трајаноска, го освои ПРВОТО место во нејзината категорија Hippo 1.

Успешната приказна на Софија ќе се најде во првата книга за мемоари што ќе биде издадена наскоро.

Ученици Вие сте вистински амбасадори на нашето училиште и Македонија! Се гордееме со вас! – истакнаа од ООУ Климент Охридски – Прилеп.Сподели го ова:

Слични објави