РAСПОРЕД НА БОГОСЛУЖБИТЕ ВО ПРИЛЕП ЗА БОГОЈАВЛЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

Сподели го ова:По повод Богојавленските празници, прилепскиот црковен храм св. Благовештение излезе со соопштение до верниците во кое е објавен распоредот на богослужбите во Стара црква за време на претстојните празници.

РАСПОРЕД ЗА БОГОЈАВЛЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

18-ТИ (СРЕДА)

ВОДОКРСТ (СТРОГ ПОСТ)

ЦАРСКИ ЧАСОВИ, СВЕТА ВАСИЛИЕВА ЛИТУРГИЈА СО ВЕЧЕРНА

ПОЧЕТОК 7.00 ЧАСОТ

19-ТИ (ЧЕТВРТОК)

БОГОЈАВЛЕНИЕ (ВОДИЦИ)

УТРЕНА БОГОСЛУЖБА СО СВЕТА ЗЛАТОУСТОВА ЛИТУРГИЈА

ПОЧЕТОК 7.00 ЧАСОТ

20-ТИ (ПЕТОК)

СОБОР НА СВЕТИ ЈОВАН КРСТИТЕЛ

УТРЕНА БОГОСЛУЖБА СО СВЕТА ЗЛАТОУСТОВА ЛИТУРГИЈА

ПОЧЕТОК 7.00 ЧАСОТ

Вечерните богослужби почнуваат во 16.00 часот.

Во среда Вечерната Богослужба се служи утрото во склоп на литургијата.Сподели го ова:

Слични објави