Претседателот на ОК ВМРО-ДПМНЕ Прилеп Дејан Проданоски, градоначалникот Борче Јовчески и делегација на ОК ВМРО-ДПМНЕ Прилеп денес оддадоа почит на ликот и делото на Пере Тошев и Гоце Делчев

Сподели го ова:Претседателот на ОК ВМРО-ДПМНЕ Прилеп Дејан Проданоски, градоначалникот Борче Јовчески и делегација на ОК ВМРО-ДПМНЕ Прилеп денес оддадоа почит на ликот и делото на Пере Тошев и Гоце Делчев.

Денешниот датум се поврзува со значењето на двата великани кои оставиле силен печат во македонската историја. Нивните заложби и нивната посветеност во Организацијата, најдобро сведочат за безрезервната љубов која ја имале кон нашата Македонија.

Нека е вечен споменот за нив.

Слава им!Сподели го ова:

Слични објави