Посета на Противпожарна станица Прилеп од страна на учениците и наставниците од Посебните паралелки

Сподели го ова:Учениците и наставниците од Посебните паралелки од ООУ Климент Охридски од Прилеп, ја посетија Противпожарна станица во Прилеп.

Целта на посетата беше учениците да се запознаат со професијата пожарникар и нивните активности, во заштита и превенција од пожар на објекти и имоти.

Исто така, при посетата беше разгледана опремата и средства, кои се користат во активностите на заштита од пожар.Сподели го ова:

Слични објави