Ако одите во манастирот на Тоше, уште на самиот влез ќе ве пречека неговиот ангелски лик

Сподели го ова:Познатиот манастир Свето Преображение кој се наоѓа над Крушево, минатата година го доби својот целосен манастирски сјај. Имено, манастирот на 24 септември минатата година беше осветен од страна на Неговото Блаженство, Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан.

Ако одите во манастирот на Тоше, уште на самиот влез ќе ве пречека неговиот ангелски лик, бидејќи во манастирот, на еден од ѕидовите на самиот влез е насликан ликот на Тоше, кој потсетува на нашиот непрежален ангел.

Сеуште недостасува – нели?Сподели го ова:

Слични објави