Јовчески и Јакимоска дел од работната средба со претставниците на Регионалните стопански комори на Прилеп и Битола

Сподели го ова:
Во четвртокот беше одржана првата работна средба со претставници на Регионалните стопански комори на Прилеп и Битола, по повод планираниот Форум за унапредување на развојот на Пелагонија и Преспа.

Од состанокот произлегоа неколку приоритети кои што ќе имаат за цел да го забрзаат економскиот и општествениот развој на пелагонискиот регион и истите ќе бидат претставени на главниот „Форум Пелагонија“ кој што ќе се одржи во втората половина на месец октомври.

Како градоначалник на општина Прилеп ќе продолжам активно да учествувам во сите работни групи и состаноци преку кои што ќе се потрудиме да обезбедиме квалитетен економски развој за нашиот град” – истакна Јовчески.

Сподели го ова:

Слични објави