ПОГЛЕДНЕТЕ: Преубава, благословена христијанска глетка во Стара црква-Прилеп

Сподели го ова:Денес е празникот “св. Благовештение”-славата на Стара црква која е најголемиот христијански храм во Прилеп. Овој најголем христијански православен храм, како и секоја година, така и оваа, достојно како што доликува, го одбележува големиот христијански празник св.Благовештение-празникот кој што ни ја соопштува убавата, блага пријатна вест со која започнува спасението на луѓето и обновата на созданието, преку најавата за раѓањето на нашиот спасител-Господ Исус Христос. Моменталната, преубава благословена христијанска глетка претставена преку голем број на прилепски христијани во Стара црква-Прилеп Ви ја претставуваме преку галеријата во прилог:

Оваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е FB_IMG_1649317865915.jpg


Сподели го ова:

Слични објави