Поевтинува дизелот, додека пак цените на бензините остануваат непроменети

Сподели го ова:Од 28.10.2023 година од 00:01 часот максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:


Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 81,50 (денари/литар)
Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 84,00 (денари/литар)
Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 82,00 (денари/литар)
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 82,50 (денари/литар)
Мазут М-1 НС 47,174 (денари/килограм)
Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) се намалува за 2,00 ден/лит.
Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, на Екстра лесното
масло за домаќинство на (ЕЛ-1) и на Мазутот М-1 НС не се менуваат.


Напоменуваме дека ова се максималните цени на нафтените деривати од 00:01 часот на 28.10.2023 година.
Трговците на големо и трговците на мало со нафтени деривати и горива за транспорт можат да ги
формираат цените на одделни нафтени деривати и горива за транспорт и пониско од највисоките утврдени
цени.Сподели го ова:

Слични објави