КАСАМИ: Ако во училиштата се пее македонската химна, ќе мора да се пее и албанската

Сподели го ова:Како што објави ТВ 21, градоначалникот на општина Тетово Билал Касами истакна дека ако се пее македонската химна во училиштата, мора да се почитува албанското мнозинство и да се пее и албанската химна,

Тоа е политичко прашање. Како градоначалник, можам да кажам дека ќе ги почитуваме законите и Уставот, но во исто време мора да ја почитуваме и различноста. Во овој случај, ако се донесе законска одлука за интонирање на државната химна, сигурно дека ќе мора да се почитува и мнозинството граѓани, кои се од албанска етничка припадност, ќе мора да се пее и албанската химна, истакна Касами.Сподели го ова:

Слични објави