Овој викенд ни претстои уште еден голем, христијански празник

Сподели го ова:Точно во недела на 09.04.2023 година ни претстои уште еден голем, христијански празник – Цветници. Станува збор за светол христијански празник кој што сведочи за влегувањето на нашиот спасител Господ Бог-Исус Христос во Еурусалим. Имено, откако нашиот Господ Исус Христос во Витанија изврши дотогаш невидено чудо: со Својата животворна заповед го воскресна Лазар, кој веќе четири дена смирисан лежел во гробот, ја покажа Својата власт над животот и смртта. Темелите на адот се расклатија, се возбуди и раздвижи цела Јудеја.

Со ова Господ ги охрабри Своите ученици да бидат силни пред претстојните Негови страшни страдања што ќе ги претрпи за сите луѓе, а преку кои ќе ни подари воскресение и вечен живот.Сподели го ова:

Слични објави