ОК на ВМРО-ДПМНЕ Прилеп: Вечна нека е славата за бранителите од Прилеп. Нивната жртва вечно ќе ја паметиме!

Сподели го ова:Делегации од ИК на ВМРО-ДПМНЕ и ОК ВМРО-ДПМНЕ Прилеп, денес положија свежо цвеќе пред споменикот во центарот на градот и присуствуваа на панихидата, во чест на десетмината херои кои трагично ги загубија животите во месноста Карпалак во 2001 година.

Вечна нека е славата за бранителите од Прилеп. Нивната жртва вечно ќе ја паметиме!”-истакнаа од ВМРО-ДПМНЕ-Прилеп, присетувајќи се на минатото и жртвата која што овие десет наши сограѓани пред 21 година ја дадоа за Македонија.

Нане Наумоски (48), резервен капетан,

Сашо Китановски (40), резервен поручник,

Горан Миновски (29), воен обврзник,

Ердоган Шабановски (21), воен обврзник,

Љубе Грујоски (32), воен обврзник,

Бранко Секулоски (43), воен обврзник,

Дарко Велјановски (27), воен обврзник,

Пеце Секуловски (31), воен обврзник,

Веби Рушитовски (26), воен обврзник

Мирко Деспотовски (27), воен обврзник.Сподели го ова:

Слични објави