ОФИЦИЈАЛНО: Зимскиот распуст ќе биде продолжен за уште неколку денови

Сподели го ова:Владата на Република Македонија денеска на 118-та редовна седница, го разгледа и го усвои предлогот на Министерството за образование и наука.

Имено, донесена е одлука според која второто полугодие од учебната 2022/23 година наместо на 18 јануари да започне на 23 јануари (понеделник) со физичко присуство за сите ученици.

Во образложението од Министерството за образование и наука е наведено дека зимскиот распуст се продолжува поради заштеда на греење и заштита на здравјето на учениците.Сподели го ова:

Слични објави