ОДЛИЧНА ВЕСТ: Во прилепските градинки ослободени од партиципација се повеќе дечиња

Сподели го ова:

Во градинките во Прилеп, со одлука на прилепскиот совет, ослободени од партиципација ќе бидат повеќе дечиња.

Станува збор за 25 деца – роми кои спаѓаат во групата на социјален ризик, и за истите е обезбеден престој без партиципација.

Врз основа на информациите од градинката, проектот „Инклузија на деца Роми во детските градинки“, опфатени се 25 деца од ромската популација кои се интегрирани во групите во прилепските градинки.Сподели го ова:

Слични објави