“Авто Контрол”-Прилеп со честитка до граѓаните по повод големиот празник “Илинден”

Сподели го ова:“Авто Контрол”-Прилеп на граѓаните на нашата земја им го честита “2-ри Август Илинден – Денот на Републиката”.

Овој празник претставува севкупна кулминација на сите индивидуални гестови на востание и лична саможртва, кои што се длабоко вткаени во битието на нацијата.  Овој празник е денот кога македонскиот народ  ја слави традицијата на нашите илинденски славни генерации од двата Илиндена, преку потсетување на големиот број борци, револуционери и јунаци во однос на нивната посветеност, идеал и голема жртва. На овој празник ја празнуваме храброста и љубовта на македонскиот народ кон нашата Татковина – се истакнува во честитката на “Авто Контрол”-Прилеп – најсовремената станица за технички преглед и сервис на моторни возила.Сподели го ова:

Слични објави