Од денеска тридневна жалост за трагичната сообраќајна несреќа во Бугарија во која животите ги загубија 45 македонски државјани

Сподели го ова:


Владата на нашата земја, на денешната нејзина редовна седница донесе одлука со која на територијата на целата држава се прогласува тридневна жалост . Имено, за денови на жалост се прогласени денешниот ден, утре и задутре, односно од 23 ноември заклучно со 25 ноември (вторник, среда и четврток), а за време на деновите на жалост знамето на нашата земја, како и на дипломатските претставништва на земјата во странство, ќе биде истакнато на половина копје. Се одлагаат сите јавни настани, а медиумите треба да ги прилагодат своите содржини соодветно на прогласената тридневна жалост.

Сподели го ова:

Слични објави