НЕМА ПРИЧИНА ЗА ЗАГРИЖЕНОСТ: Брзо и ефикасно е локализиран еден крак од пожарот кој се појави во манастирот св.Никола с.Прилепец

Сподели го ова:Денеска се појави пожар во близина на манастирот св.Никола во с.Прилепец. На социјалните мрежи постојано се шират информации дека ситуацијата е критична, и дека манастирот е во опасност. Меѓутоа, секогаш придржувајте се до точни и целосно проверени информации.

Имено, пожарот не е настанат во самиот манастир, туку во неговата околина. Последните информации од терен говорат дека благодарение на брзата интервенција на ТППЕ-Прилеп, локализиран е еден крак од пожарот кој се појави во близина на овој прилепски манастир, додека пак на другиот крак каде што исто така има пожар, е целосно непристапен терен, меѓутоа битно е да се нагласи дека пожарот кој што сеуште е активен во тој дел – нема опасност понатаму да се шири!

Исто така, моментално нема опасност ниту за манастирот ниту за другите објекти кои се наоѓаат во негова близина.

Опасноста од проширување на пожарот целосно е намалена, и ситуацијата со помош на Бог е привидно ставена под контрола. На терен се пожарникарите од ТППЕ-Прилеп кои даваат надчовечки сили и напори за целосно гаснење на пожарот.Сподели го ова:

Слични објави