Македонско семејство со бебе конечно се евакуира од Харков, додека пак 50-тина Македонци сеуште се заглавени

Сподели го ова:Македонско семејство со бебе конечно се евакуира од Харков, додека пак 50-тина Македонци сеуште се заглавени. “Има едно семејство со пет дневно ако можам да кажам бебе во Харкив којшто така, таму се одвиваат најголемите воени дејствија во моментот. Ние сме во постојана комуникација со нив, они реално не можеле да одговорат на нашиот повик за да ја напуштат Украина бидејќи чекале термин за породување кој еве се случил на неколку дена пред руската инвазија.Во своето тело Европската Унија има една рана а тоа е Западниот Балкан. Не може да се бори против предизвиците на светско ниво додека таа рана и е во телот и затоа мислам дека повеќе од било кога Европската Унија да смогне сили за да даде позитивна динамика во оваа слаба точка на континентот каде што секако може да биде искористена за да се ослабне улогата на ЕУ виз-а-ви овој конфликт”– истакна Бујар Османи.Сподели го ова:

Слични објави