| |

МАКЕДОНСКАТА ТРАДИЦИЈА ПРОДОЛЖУВА: Јубилејната 60-та Галичка свадба ќе се одржи следниот викенд

Сподели го ова:Наредниот викенд од 14 до 16 јули ќе се одржи јубилејното 60-то издание на Галичка свадба.

Овогодинешниот зет е Оливер Андреевски, со потекло од галичката фамилија Шулески, додека пак невестата е Елисавета Булоска со потекло од Охрид.

Со радост ја објавуваме програмата за годинешното јубилејно издание на Галичката свадба. Повелете, придружете ни се во славењето на љубовта! Благодарност до нашите партнери чија помош и поддршка овозможува живот на ова живо културно наследство. Ве очекуваме” истакнаа од месната заедница Галичник.

Македонија сеуште е жива, и ќе биде, се додека живеат ваквите манифестации и традиции!Сподели го ова:

Слични објави