КОЛЕДАРСКИ ОГНОВИ: Јовчески и Проданоски со радост пречекани од своите прилепчани

Сподели го ова:Вчера вечерта, прилепскиот градоначалник Борче Јовчески заедно со претседателот на Совет на Општина Прилеп – Дејан Проданоски, посетија многу прилепски населби каде беа заедно со своите прилепски сограѓани.

“Во Република Македонија имаме вековни обичаи кои што мораме да ги чуваме и негуваме за секогаш да се сеќаваме на корените од каде што потекнуваме. Традицијата на еден народ е олицетворение на сето богатство што може да ја презентира државата. Да сме здрави и живи!” – истакна Јовчески.Сподели го ова:

Слични објави