Ќе се зголеми минималната плата – меѓутоа дали тоа е доволно ЗА ДА СЕ ПРЕЖИВЕЕ??

Сподели го ова:Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи најави зголемување на минималната и на просечната плата, при што минималната плата во март ќе достигне 22.500 денари.

Сето ова е многу малку, потребно е зголемување од нови 7.000 денари, а не само 2000 денари. Со ова и понатаму нема да врземе крај со крај – коментираат голем дел од граѓаните.Сподели го ова:

Слични објави