ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРАМОВИ ПО ПОВОД МИТРОВДЕН

Сподели го ова:Лепчињата ќе се креваат (прережуваат) во слава и чест на светителот, исклучиво во црквите.

ВТОРНИК НА 07ми

СВЕТО БЛАГОВЕШТЕНИЕ (СТАРА ЦРКВА) – од 07.30 до 17.30 часот.

СВЕТО ПРЕОБРАЖЕНИЕ (ГРЧКА) – од 08.00 до 09.30 и од 15.30 до 17.00 часот.

СВЕТИ ПАНТЕЛЕЈМОН (БОЛНИЦА) од 11.00 до 13.00 часот.

СВЕТИ КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА (ТИПСКИ) од 11.00 до 13.00 часот.

На 08ми утрото во СВЕТО БЛАГОВЕШТЕНИЕ (СТАРА ЦРКВА).

Нека светот великомаченик Димитриј Солунски се застапува за нас пред Господа, за да бидат примени нашите молитви и благодаренија. Напомош и за многу години на сите кои ја празнуваат оваа слава – СТОИ ВО СООПШТЕНИЕТО НА СТАРА ЦРКВА – ПРИЛЕП.Сподели го ова:

Слични објави