Известување од црковните храмови по повод празникот св. Козма и Дамјан

Сподели го ова:-Браќа и сестри во Христа, наши прилепчани, ве известуваме дека ЛЕПЧИЊАТА ЗА СЛАВА ЌЕ СЕ ПЕАТ ИСКЛУЧИВО ВО ЦРКОВНИТЕ ХРАМОВИ.

За претстојната слава, на св. бесребреници и чудотворци Козма и Дамјан (Св. Врачи), во храмот св. Петка во нас. Точила лепчиња ќе се креваат во понеделник во периодот од 9:00 – 11:00 часот и во вторник по завршувањето на богослужбата, а во храмот Св. Кирил и Методиј (Параклис) лепчиња ќе се креваат во понеделник од 7:30 – до 11:00 и попладне од 16:00 – 17:00 часот како и НА САМИОТ ПРАЗНИК (наредниот ден) во вторник (14.11.2023) ВЕДНАШ ПО ЗАВРШУВАЊЕТО на Божествената Литургија.Сподели го ова:

Слични објави