И ЖЕШКО, И НЕПОДНОСЛИВО ТЕШКО: Пред нас се нови 20-тина ЖЕШКИ денови

Сподели го ова:Врз основа на објавените информации од страна на метеролозите, сосема очигледно е дека нашите граѓани и следните денови ќе се соочат со екстерно високи температури.

Како резултат на топлиот Африкански бран, кој што веќе ја зафати нашата земја, и наредните 20 денови ќе се соочиме со екстремно високи температури, кои се очекува да го достигнат 40-тиот степен.

Овој екстремно топол бран ќе донесе и подолготрајно сушно време и УВ индекс со коефициент некаде помеѓу 9 и 10. Врз основа на ова, препорачуваме граѓаните да не излегуваат во најтоплиот дел од денот, и континуирано да пијат повеќе течности.Сподели го ова:

Слични објави