Градоначалникот Саботковски со известување до жителите на општина Могила

Сподели го ова:
Градоначалникот Саботковски со известување до жителите на општина Могила во однос на состојбата со синоќешниот земјотрес. Во однос на ова, Саботковски се огласи со директно известување до неговите сограѓани преку социјалните мрежи. Информативниот тим на информативниот портал “STANICA.MK”, неговото известување Ви го соопштува во целост: “Во однос на штетите од синоќешниот земјотрес на територијата на општина Могила ве известувам дека во текот на утрешниот ден ќе се одржи Вонредна седница на Совет на општина Могила, ќе се формира Комисија за проценка на штетите и ќе побараме одржување на итна седница на Владата на Република Македонија, на која ќе се разгледа состојбата во општина Могила.Дополнително утре ќе бидете известени за заклучоците и преземањето на конкретните мерки”-нагласи Саботковски.Сподели го ова:

Слични објави