ЕВЕ ШТО ПРЕДИЗВИКА ЗЕМЈОТРЕСОТ ВО БИТОЛА!!!

Сподели го ова:
Градоначалникот Тони Коњановски, попладнево ги посети двете централни детски градинки во Битола, Естреја Овадија Мара и Мајски цвет. Целта на посетата е директно на терен да се информира за состојбата во која се наоѓаат објектите, после синоќешните земјотреси и веднаш да се пристапи кон преземање на мерки од страна на општината и детските градинки, со цел да се овозможи непречено згрижување на децата од предучилишна возраст.Од извршениот увид, материјални штети се констатирани само кај детската градинка „Качунка“ која е клон на ЈОУДГ Мајски цвет.Сподели го ова:

Слични објави