Градоначалникот Јовчески со неговата сопруга во посета на манастирот “Арахангел Михаил” во Варош

Сподели го ова:


Православната црква го определила овој ден за празник во чест на сите ангели, а најмногу на свети Архангел Михаил, кого црквата го смета за главен водач на сите небесни сили. По повод денешниот голем празник, градоначалникот Јовчески го посети манастирот “Арахангел Михаил” во Варош, каде што се сретна со Владиката Петар, сестрите од манастирот, како и со голем дел од прилепчани кои беа да запалт свеќа во овој манастир. “Нека е честит големиот христијански празник Св. Архангел Михаил! Среќа, љубов и радост на сите што го празнуваат, а особено на тие што на овој голем ден слават именден и куќна слава.Нека овој празник донесе мир меѓу луѓето и здравје за сите. За многу години!” -напиша Јовчески на неговата официјална Facebook страна. Имено денеска именден празнуваат: Ангел, Ангелина, Мила, Михаил,Михаила Милка, Михо, Рајна, Ратка, Рајко…

Сподели го ова:

Слични објави